מסורת בקטורה

קהילת קטורה שואפת לסובלנות ולמתן אפשרות לכל אחד ואחת לגבש את הקשר האישי למסורת. בקטורה, היהדות נתפסת כדרך חיים של שיתוף, סובלנות וכבוד הדדי. בשנת 1987 קיבלה קטורה את פרס יושב ראש הכנסת לאיכות חיים, בזכות דרכה המיוחדת בתחום המסורת.


על מנת לאפשר לכל אחד ואחת להרגיש בנוח במרחב הציבורי, נשמר מטבח משותף כשר וקיימת הקפדה על שמירת שבת וחגים במקומות ציבוריים, כולל המנעות מקיום ארועים קהילתיים שיש בהם  חילול שבת.

בית הכנסת בקטורה מהווה מרכז לשמחות בקהילה, כולל חגי ישראל, אירועי מעגל החיים, ויום ההולדת לקיבוץ ("חג המשק"), הנחגג מידי שנה בפרשת "חיי שרה" – הפרשה הצמודה לתאריך איזרוח הקבוץ ב 1973 ובמקרה (או לא?) הפרשה היחידה בה מוזכרת קטורה, אשת אברהם.

בית כנסת

בית הכנסת הינו בית כנסת שיוויוני, בו הישיבה משותפת לגברים ונשים. לכל מי שרוצה בכך יש חלק שווה בניהול התפילה וההשתתפות בה. נוסח התפילה קרוב לנוסח התנועה המסורתית. הקהילה מקיימת קשרים נוספים עם תנועה זו, כמו סניף מקומי של תנועת הנוער המסורתי (נוע"ם), שנת שירות של נוע"ם ואירוח קבוצות מחו"ל מטעם התנועה המסורתית.

בנית סוכה

בנוסף לציון החגים בבית הכנסת, ישנן גם מסורות מקומיות סביב לוח השנה העברי, שעוצבו על-פי המסורת בדרך המיוחדת לנו: קבלת שבת בחדר האוכל, הבדלה קהילתית, יריד צדקה בפורים ובחנוכה, סוכה גדולה שבה יכולה להתכנס כל הקהילה, "תשליך" בדיונות החול סמוך לקיבוץ, סדר ט"ו בשבט קהילתי, ליל שירה בערב ט' באב ועוד ועוד.

סדר ט"ו בשבט

אנו מקיימים מעגלי לימוד ושיח בנושאים הקשורים ליהדות ומסורת, כגון לימוד פרקי תנ"ך, שבתות לימוד עם אורחים מיוחדים והרצאות לאורך השנה.

לימוד 929

ועדת מסורת מהווה מרחב חשוב של שיח לעיצוב הדרך המשותפת שלנו בתחום זה, מתוך אמונה שפלורליזם משמעותי איננו רק בבחינת "איש באמונתו יחיה", אלא קיום שיח מתמיד בין בעלי השקפות שונות לשם הפריה והעשרה הדדית.

מערכת החינוך הקיבוצית מהווה מרחב להנחלת הערכים הקהילתיים שלנו גם בתחום המסורת והסובלנות. מתקיימות בה פעילויות ושיח בנושאי מסורת לקראת חגים ואירועים מיוחדים, בנוסף לשמירת מסורות יפות כמו הדלקת נרות והכנת חלות לקראת שבת.

הדרך המיוחדת של קטורה באה לידי ביטוי גם באירועי מעגל החיים. משפחות מוזמנות לציין את האירועים בדרך הנכונה להן. חתונות נערכות לעיתים בהנחיית רב או רבָּה ולעיתים בהנחיית חבר או חברה מן הקהילה. לוויות נערכות לרוב על-ידי אנשי ונשות הקהילה.

רוב טקסי בנות או בני מצווה מתרחשים בבית הכנסת. הטקס המרגש והמשמעותי כולל עליה לתורה ונשיאת דרשה על ידי בת או בר המצווה.
 בנוסף לכך, שנת המצוות היא שנה מיוחדת לנערות ולנערים. שנה מלאה בלימוד, משימות, וחיבור לקהילה ולמסורת. אחד השיאים של שנת המצוות מתרחש בחג החנוכה, שבו מודלקת מדי ערב חנוכיית לפידים על-ידי בני ובנות המצווה, על ההר המשקיף על הקיבוץ.

חנוכיה על ההר

שאיפתנו היא לעיצוב וחיזוק מתמיד של קהילה עם זיקה חיובית למסורת היהודית, בגישה פתוחה ויצירתית.